Trofej Beograda 2021

22.06.2021

Takmičari plivačkog kluba „Spartak Prozivka“ ovog vikenda su učestovali na međunarodnom plivačkom mitingu „Trofej Beograda“ koji se održavao na bazenima Sportskog centra 25. maj - Milan Gale Muškatirović.

Ovo takmičenje se održava 19. godinu zaredom i ima epitet međunarodnog jer su pored takmičara iz regiona učestovali i plivači iz Indije, Irana, Kenije, Zimbabvea i Libana. „Trofej Beograda“ se nalazi u LEN i FINA kalendaru plivačkih takmičenja i ujedno je poslednja prilika da se ispliva norma za Olimpijske igre u Tokiju.

U konkurenciji preko 350 plivača, među kojima su bili naši reprezentativci Čaba Silađi i Velimir Stjepanović, najboje su se pokazali  Petra Čajkaš - bronza u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 200 metara leđno i bronza 100 metara juniorska konkurencija, Adriel Hajagoš - srebro u seniorskoj konkurenciji na 50 metara delfin i mladi Ognjen Gabrić - bronza u seniorskoj konkurenciji na 200 metara leđno, zlato u istoj disciplini za kadete, zlato 100 metara leđno za kadete i srebro 50 metara u konkurenciji kadeta.

Ostali osvajači medalja:

*Miler Filip - 1500m kraul srebro kadeti.

*Kostić Masa - 200m kraul srebro kadetkinje, 400m kraul srebro kadetkinje.

*Martić Ena - 200m prsno bronza kadetkinje.

*Ždrnja Teodora - 50m delfin bronza kadetkinje

*Ujvari Leon - 200m leđno srebro kadeti, 100m leđno srebro kadeti.

Ekipu su predvodili treneri Miroslav Udicki i Robert Šimon.